Hirdetés

tokmag.lap.hu / Tökmagolaj

Tökmagolaj

A csigaprésen hidegen sajtolt tökmagolaj technológiája és minősége

Családunk őstermelőként 1997 óta foglalkozik, Lentitől 7 km-re Kerkabarabáson, olajtök termesztésével. 2000 óta a piaci igényekhez viszonyulva tökmagolajat forgalmazunk, amely később dióolajjal, mákolajjal és lenmagolajjal egészült ki, az egészségmegőrzés jegyében. Ezen olajok a régi gyógyászatból közismert jótékony hatásokkal bírnak, egyben a konyhákban is változatos ízvilágot biztosítanak.

Magyar gyártású bio tökmagolaj, Ausztriában és Szlovéniában nagy szeretettel fogyasztják, főleg húsokhoz és salátákhoz, de szószokhoz is kiváló. Remek élettani hatásokkal rendelkezik, ízlelésre erősen aromás, színe sötétbarna, viszkózus folyadék.

A magban lévő zsírsavak koleszterin-csökkentő, érelmeszesedést lassító, agyi keringést javító hatással bírnak. A tökmag olaj nagyon jó hatással van a prosztata problémákra

A tökmagolaj elsősorban a prosztata jóindulatú megnagyobbodása által okozott tüneteket segít enyhíteni. Kiváló összetételének köszönhetően erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. Nem csak a férfiak számára jótékony hatású, hanem a gyakori felfázásoktól, fertőzésektől szenvedő nők esetében is hatásos segítség.

Zalaegerszegtől 15 km-re Milejszeg településen található az ország egyik legnagyobb olajsajtoló üzeme, ami már 6 éve gyártja és forgalmazza a közkedvelt 100%-os tökmagolajat.A Göcseji olajak 100%-ban természetes alapanyagból és adalékanyagok hozzáadása n

A salátákhoz nagyszerű, sötétzöld tökmagolaj nem csak vitamindús és tápláló, hanem gyógyító hatású is. Nagyszüleink és a dédik tudnának a hasznosságáról és a felhasználási módjairól mesélni. Mesélnek is...

Vinoport.hu

Gyógyászati célra elsősorban a héjnélküli magvakból származó tökmagolaj alkalmas. Élettani és orvosi szempontból a legértékesebb a hidegsajtolással nyert olaj.

technikatörténeti érdekességként látogatható üzemben, hagyományos eljárással készülő olajok

A hagyományos eljárással pirított tökmagokból készül. Egy kíméletes melegítés nélküli mechanikus sajtolással nyerik majd a palackozás előtt papírszűrőn megszűrik.

Nemcsak mint salátaolaj kiváló, de a népgyógyászta már régóta igazolta számtalan gyógyhatását: a férfi prosztata megnagyobbodás okozta vizeletürítési problémák mellett, fokozza a szervezet ellenálló képességétf, jó hatással van az agyi vérkeringésre, csökkenti a koleszterinszintet de bőrgyulladások kezelésére is használják. Fogyasztható salátákhoz, főzelékek és levesek ízesítéséhez.

Olajaink az Olajütő Szociális Szövetkezet termékei, az Ormánságban, a Dráva mente öntéstalaja és a magas napsütéses órák száma ideálisan alkalmas arra hogy, magas olajtartalmú tökmagot termeljenek. Termékeik teljesen természetes eredetűek, semmilyen hozzá adott anyagot és tartósítószert nem tartalmaznak.

Növény és gyümölcs magolajak összegyűjtött oldala, receptekkel, ételötletekkel, magolajak meghatározásaival, leírásokkal. Gyógyhatásuk, használatuk, bemutatásuk: fenyőmagolaj, Máriatövis, homoktövis, lenmag, sáfrányos szeklice, köménymagolaj

Az oldal az olajok közül leginkább az illó- és élelmiszeripari olajokkal foglalkozik, mivel már létezik olajipar.lap és motorolaj.lap így itt nem lenne értelme a különböző kőolajszármazékokkal foglalkozni.

A tök, mint élelmezési és takarmánynövény a XVI. században került át Amerikából Európába, így Magyarországra is. A tökmagolaj a népi gyógyászatban is, és étrendkiegészítőként is elterjedt világszerte: jó terápiás hatása miatt használják. Gyógyászati célra elsősorban a héj nélküli magvakból származó tökmagolaj alkalmas. Élettani és orvosi szempontból a legértékesebb a hidegsajtolással nyert olaj.

Hirdetéslogó tervezés
Meghatározás:

'Itt a szotyi, a töki, a nápolyi...'. Szeretünk rágcsálni. Szotyit, napraforgót, tökmagot. Ez a startlap most a tökmagot mutatja be, szélesebb skálán, mint ahogy eddig esetleg ismerték. A tökmagos termékek, a tök felhasználási lehetőségei, receptjei mellett, szó esik a tökmagolajról, tökfesztiválról is. Tudták hogy a tökmag a prosztata problémák megelőzésére szolgálhat?

'Itt a szotyi, a töki, a nápolyi...'. Szeretünk rágcsálni. Szotyit, napraforgót, tökmagot. Ez a startlap most a tökmagot mutatja be, szélesebb skálán, mint ahogy eddig esetleg ismerték. A tökmagos termékek, a tök felhasználási lehetőségei, receptjei mellett, szó esik a tökmagolajról, tökfesztiválról is. Tudták hogy a tökmag a prosztata problémák megelőzésére szolgálhat?

Szponzorált hirdetések

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Tökmagolaj
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés